rejsningsproblemer

REJSNINGSPROBLEMER


Har du rejsningsproblemer? 


Rejsningsproblemer er et af de mest almindelige seksuelle problemer hos mænd. Evnen til at opretholde en rejsning kan forandres med årene. Rejsningsproblemer er et symptom og ikke en sygdom.


Dine rejsningsproblemer kan derfor behandles.

 

Espergærde Fysioterapi kan hjælpe dig med dine rejsningsproblemer.

 

Hvad forstår man ved rejsningsproblemer?

 

Rejsningsproblemer kaldes ofte for impotens eller erektil dysfunktion.

 

Der er tale om:


”manglende eller svært nedsat evne til at opnå eller opretholde rejsning af penis af nødvendig hårdhed og varighed til at muliggøre seksuel aktivitet, trods seksuel lyst og stimulation af penis”.

 

Hvorfor har du rejsningsproblemer?

 

Der kan være mange grunde til, at du oplever problemer med at få rejsning. For nogle mennesker har problemet måske altid været der. For andre er rejsningsproblemerne opstået efter en periode med normal funktion. Nogle oplever problemerne med impotens, som en permanent tilstand, andre som en mere kortvarende eller midlertidig tilstand. Heldigvis er der hjælp at hente for alle med den rigtige behandling.

 

Hvad kan være årsag til dine rejsningsproblemer?

 

Biologiske, psykologiske og sociale faktorer kan alle spille en rolle i forhold til dine rejsningsproblemer.

 

Af typiske biologiske faktorer kan nævnes:

 

 • Sygdomme, der påvirker hjerte, kar og nervesystem samt hormonbalance, vil kunne forstyrre rejsningsevnen.
 • Operationer og strålebehandling kan påvirke evnen til at opretholde en rejsning.
 • Uhensigtsmæssig livstil, hvor der IKKE bliver taget hensyn til KRAM (Kost, Rygning, Alkohol og Motion) faktorer har stor betydning for den seksuelle funktion og kan negativt påvirke rejsningsevnen.
 • Smerter kan nedsætte både sexlyst og ophidselse og derved påvirke rejsningsevnen. Har en partner smerter under samleje kan det føre til rejsningsproblemer hos den mandlige partner.

 

Af typiske psykologiske faktorer kan nævnes:

 

 • Selvtillid, livsglæde og overskud kan positivt modvirke rejsningsproblemer
 • Stress, tristhed og præstationsangst kan derimod påvirke din rejsningsfunktion negativt

 

Af hyppige sociale faktorer kan nævnes:

 

 • Økonomisk bekymring kan påvirke din evne til at få rejsning.
 • Kulturelle forventninger og idealer om maskulinitet kan være svær at leve op til og påvirke lysten og rejsningsevnen.
 • Opdragelse hvor sex opfattes som forkert eller syndigt kan føre til erektil dysfunktion.

 

Vi ved, at den væsentligste årsag til rejsningsproblemer i ca. 80 % af tilfældene hænger sammen med én eller flere biologiske årsager. Hertil kommer, at der ofte også er psykiske eller sociale problemer forbundet med rejsningsproblemer.

 

Impotens kan blive mere udtalt med alderen. I de yngre år er rejsningsproblemer ofte kortvarige og knyttet til manglende øvelse, alkohol og præstationsangst. Med årene kræver det mere af dig at opretholde en rejsning, der tilfredsstiller dig og din partner. Vi kan hjælpe dig med dine rejsningsproblemer, så du får en bedre livskvalitet og livsglæde.

 

I Espergærde Fysioterapi vil et forløb, som skal afhjælpe dine rejsningsproblemer, derfor også starte med en samtale med en fysioterapeut eller sexolog. Sammen med dig finder vi svaret eller svarene på, hvad der er årsagen eller årsagerne til netop dine rejsningsproblemer. Herefter kan vi starte et egentligt behandlingsforløb op.

 

Hvordan påvirker impotens dit parforhold?

 

Impotens kan føre til en ond cirkel, som kan have negative konsekvenser for dig og dit parforhold. Nogle mænd med impotens oplever en usikkerhed, som kan påvirke deres selvtillid. Opfattelsen af dem som mænd krakelerer og selvværdet bliver mindre. Lysten til intimitet med partneren bliver derfor også mindre, da selvtilliden er væk. Ensomhed, fortvivlelse og manglende selvværd kan påvirke dig og din partners kommunikation med hinanden, hvilket er med til at I distancerer jer fra hinanden. Initiativ til intimitet med din partner bliver mindre og usikkerheden og lysten til sex påvirkes negativt. Derved er en ond cirkel startet.

 

Men husk på at Espergærde Fysioterapi gerne vil hjælpe dig med at bryde denne onde cirkel.

 

Hvor udbredt er rejsningsproblemer?

 

Det anslås, at mellem 30-50 % af alle mænd over 40 år oplever rejsningsproblemer.

 

Hvad kan vi tilbyde dig?


Espergærde Fysioterapi har en special uddannet fysioterapeut med en Master i Sexologi til at hjælpe dig. Vi kan tilbyde en bred vifte af forskellige behandlinger som kan hjælpe dit rejsnings problem. Vi starter med en samtale som tager udgangspunkt i dit behov, din situation og derved sikre dig den rette behandling.

 

Behandling:

 • Sexologisk samtale. Fokus på dig din seksualitet og parforhold. Fokus livsstil (Kost, Rygning, Alkohol og Motion). Sund livsstil har stor betydning for mænds seksuelle funktion og rejsningsevne og forbedrer potensen.
 • Behandling med shockwave
 • Bækkenbundsøvelser. Næsten halvdelen af mænd med svære rejsningsproblemer kan ved hjælp af bækkenbundsøvelser gennemføre samleje med deres partner.


Kontakt Espergærde Fysioterapi,

Nørremarken 3B, 3060 Espergærde.
 Mail info@efys.dk

 

Telefon 49134564 mellem kl. 9-12

 

Vi vil gerne hjælpe dig med dit rejsningsproblem,

så du kan få dit sexliv tilbage.