Sclerose holdSclerose hold

 Lokalitet: Salen1 og Styrkerummet2

Dag

Tid

Holdleder

Mandag

11 - 121

Anne-Mette

Onsdag

14 - 15

Anne-Mette

Onsdag

15 - 16

Anne-Mette

Onsdag

16 - 17

Patricia

Fredag

11 - 12

Anne-Mette

Vores sclerose behandling og hold varetages af fysioterapet Anne-Mette Daubjerg, som har mange års erfaring med behandling af mennesker med sclerose både individuelt og på hold.

Anne-Mette har været på flere sclerose kurser bl.a. på Haslev sclerosehospital og Sclerose Ballroom Fitness ved Elisabeth Dalsgaard. Espergærde Fysioterapi anbefales derfor til sclerose patienter.


Hvis du har sclerose er det vigtigt at træne kondition, styrke, balance, koordinering og dualtasking og det er muligt at få vederlagsfri fysioterapi.


Sclerose rammer vidt forskelligt fra person til person og derfor vil behandlingen blive tilrettelagt og planlagt så det netop passer til dig. På vores hold vil du møde andre med samme sygdom og måske lignende symptomer og en underviser der har stort kendskab til sclerose.


Mandag kl. 11-12 er Sclerose Ballroom Fitness

Kort fortalt - pardans uden partner. Et koncept udviklet af Elisabeth Dalsgaard. Vi bliver inspireret af de latinamerikanske danse til rytmer, man kun kan blive glad af. ALLE kan være med - siddende/stående/gående, da der er flere niveauer af de enkelte dansetrin. En dansetime, hvor der er garanti for at få sved på panden, mens vi har det sjovt.


Onsdag kl. 14-15 er stræk og udspænding

Mange af vores muskler og sener kan blive spændte og korte, hvilket kan føre til smerter. På dette hold går vi kroppen igennen med stræk og udspænding. Programmet vil blive tilrettelagt ud fra deltagerne på holdet og de behov der er, så øvelserne og udspændingerne bliver relevante for den enkelte.Onsdag kl. 15-16 er primært balance, styrke og kondition

Holdet foregår i salen både stående og liggende på gulv. Der er en del stående øvelse og du skal  kunne komme op og ned fra gulv. Du kan godt deltage hvis du bruger gangredskab, men hvis du primært ønsker siddende øvelser og ikke kan komme op og ned fra gulv anbefaler vi et andet hold. Tal med din fysioterapeut om hvilket hold der passer til dig.


Onsdag kl. 16-17 er Boksetræning

Hensynstagende boksetræning for neurologiske patienter er en sjov og anderledes måde at træne på. Tiden flyver afsted og du får sved på panden.


Fredag kl. 11-12 er styrketræning i maskiner

På fredagsholdet trænes der styrke primært i maskiner, hvor alle kan være med.Hvis scleroseholdene ikke lige passer til dig, så er det også muligt at deltage på andre hold.


Hvis du er ny i klinikken skal du først bestille en individuel tid ved Anne-Mette, hvor du vil blive undersøgt og få en snak om dine udfordringer, behov og ønsker. Sammen vil I lægge et mål og plan og dermed hvilke hold der vil være relevante for dig. Der vil løbende blive fulgt op på hvordan det går, så du får hjælp til at bevare motivationen for fysioterapi og træning.