GLAiD knæ og hofterGLA:D knæ og hofter

 Lokalitet: Salen

Dag

Tid

Holdleder

Mandag

9 - 10

Sebastian

Mandag

18 - 19

Sebastian

Tirsdag

10 - 11

Lisa

Onsdag

18 - 19

Anne-Mette

Fredag

9 - 10

Anne-Mette

Fredag

10 - 11

Sebastian

Lever du med artrose (slidgigt) i knæ og/eller hofter og ønsker du at lære, hvordan du selv kan træne hensigtsmæssigt og dermed mindske generne og højne din livskvalitet, så er dette det rette hold for dig.


GLA:D er et 8 ugers uddannelses– og træningsforløb til folk med artrose i knæ og/eller hofter.


Du kan deltage i alle faser og på alle niveauer af artrose – lige fra de begyndende symptomer som eksempelvis kommer i ungdommen efter knæskader eller hvis du er så plaget af artrose, at du er skrevet op til operation.


Træningen er et forløb baseret på videnskabelig forskning med det formål at nedsætte smerter, forbedre led funktion og øge livskvaliteten.


GLA:D foregår på udvalgte klinikker i Danmark og varetages af fysioterapeuter der er specialuddannet i artrose. Træningen er dokumenteret til at være 3 gange mere effektiv end medicinering. I Sverige er der et lignende forløb, hvor antal af knæ- og hofteoperationer blev nedsat med 75 %.


GLA:D forløbet er også et rigtig godt tilbud til dig, der har begyndende artrose og vil forebygge forværring. Jo tidligere du går igang med træningen jo bedre resultat.Et træningsforløb ser således ud:

  • Indledende undersøgelse, test og registrering
  • Individuel gennemgang af dine øvelser
  • En gang teori undervisning af cirka 2 times varighed i artrose. Her vil du få en masse viden om, hvad artrose er, hvorfor og hvordan du skal træne
  • 6 ugers hold træning 2 gange om ugen
  • Opfølgning og fornyet test efter 3 måneder
  • Mulighed for elektronisk opfølgning efter 12 måneder