Erektil dysfunktionErektil dysfunktion

Mænd kan opleve føleforstyrrelser i eller omkring penis i forbindelse med meget cykelsport.

Vi har gode erfaringer med at Schockwave-behandling kan afhjælpe disse føleforstyrrelser.

I Espergærde Fysioterapi har vi specialiseret os i behandling af Erektil Dysfunktion. Behandlingen udføres af Kira som er urologisk/ gynækologisk fysiterapeut og master i sexologi. Du vil inden behandlingen få en samtale og undersøgelse, hvor du sammen med Kira beslutter om det er denne behandling der er den rette for dig.


Hvis du har rejsningsproblemer og ikke ønsker behandling med Shockwave er det også muligt at bestille tid hos Kira til sexologisk samtale.


Erektil Dysfunktion eller rejsningsproblemer, som det hedder i daglig tale er en almindelig problemstilling som bliver mere almindelig med stigende alder. På baggrund af studier i USA og Europa anslås det at ca. en tredjedel til halvdelen af alle mænd over 40 år oplever rejsningsbesvær. Mænd med denne tilstand vil have problemer med at opnå og/eller opretholde en rejsning fast nok til at kunne gennemføre et samleje, selvom de er seksuelt stimulerede. Dette har som oftest en væsentlig effekt på livskvaliteten samt parforhold.


Mange gange er ED et resultat af underliggende vaskulære problematikker, dvs. utilstrækkelig blodtilførsel og gennemstrømning, oftest på grund af aldersbetinget åreforkalkning.


Heldigvis er der effektive behandlingsmuligheder. Blandt andet Fokuseret Shockwave som vi tilbyder i Espergærde Fysioterapi. Behandlingen er fuldstændig fri for brug af medikamenter og er et komplet non-invasivt forløb. Selve behandlingen er smertefri og med dokumenteret effekt på mange patienter allerede efter et par uger.Årsager og behandlingsmuligheder

Erektil dysfunktion kan have både fysiske og psykiske årsager, og det er naturligvis vigtigt, at du udredes til korrekt behandlings alternativ. En af de absolut mest alment forekommende årsager til ED hos mænd er nedsat blodtilførsel og gennemstrømning af penis. Denne type ED kaldes vaskulær erektil dysfunktion. Mænd med denne tilstand er oftest blevet behandlet medicinsk med bl.a Viagra eller lignende medicin, hvilket virker godt for mange. Denne medicin virker ved at øge blodtilførslen til penis, dog kun i forbindelse med indtagelse af medicinen.


I Espergærde Fysioterapi tilbyder vi en ny, ikke medicinsk effektiv behandling mod rejsningsbesvær. Fokuseret shockwave behandling består af lydbølger, som sendes ind i kroppen, hvor de stimulerer dannelsen af nye blodkar, hvilket forbedrer blodtilførelsen til det behandlede område, også på længere sigt. Når shockwavebehandlingen bruges mod penis, mod rejsningsbesvær, betyder denne øgede blodtilførsel at rejsningsevnen kan forbedres.


Brugen af shockwave mod rejsningsbesvær er stadig ny, men i hastig fremgang, og tilbydes allerede på flere store universitetshospitaler som Odense og Ålborg, særligt til diabetespatienter. Ålborg universitetshospital angiver at 2 ud af 3 mænd oplever effekt, og undersøgelser viser en god effekt, som dog i nogle tilfælde aftager over tid.


Espergærde Fysioterapi har mangeårig erfaring med shocwavebehandling til behandling af sene- og muskelskader. Vi kan nu også tilbyde behandling mod rejsningsbesvær, da vi har anskaffet os et nyt og mere avanceret shockwaveapparat og har ansat en fysioterapeut/sexolog der er specialiseret i at udføre behandlingen.Praktisk

Behandlingen kræver at der er en vis rejsningsfunktion i forvejen. For at opnå bedst effekt skal behandlingen foretages ca. 5 gange med maks. 1 uges mellemrum, og foregår ved at behandleren bruger et instrument kaldet et ”lydhoved”, som holdes mod penisskaftet og sender lydbølger ind i vævet, hvilket kan høres som en tikkende lyd.

Behandlingen er smertefri, uden kendte komplikationer og kan, ved behov, godt gentages.

Se priser her


Du kan bestille tid ved online booking eller ved at kontakte Espergærde Fysioterapi på info@efys.dk eller telefon 49134564. Du kan også skrive direkte til Kira på kira@efys.dk

Behandling af Peyronies sygdom med Shockwave

Peyronies sygdom er en bindevævssygdom i penis. Tilstanden kan forårsage, at formen på en erigeret penis ændres som følge af en unormal ophobning af arvæv i de elastiske fibre i penis. Denne ophobning af arvæv kaldes plaque.


Plaquet kan føles som en eller flere hårde områder i penis. Plaquet kan påvirke evnen til at opnå en lige rejsning, da plaquet ikke vil strække sig så meget som resten af penis. Mænd med Peyronies sygdom kan opleve krum eller vinklet penis ved erektion. Nogle mænd med Peyronies sygdom vil opleve, at penetrativt samleje er umuligt. Nogle oplever også erektionsproblemer som følge af sygdommen.


Hvis der forekommer smerter under erektion eller samleje betyder det, at sygdommen er aktiv. Det vil sige, at plaquet stadig udvikler sig. Når der ikke længere forekommer smerter, er sygdommen ”udbrændt” – det vil sige at plaquet ikke udvikler sig længere.


I 3 placebokontrollerede studier hvor man undersøgte effekten af shockbølge behandling (ESWT) på Peyronies sygdom, fandt man, at det reducerede smerterne sammenlignet med placebo. For nogle kan ESWT derfor være en hjælp.

https://www.dr.dk/lyd/p1/laegens-bord-podcast/laegens-bord-18

Lyt med her hvor Peter Geisling fra lægens bord og DR TV følger en mand der får Shockwave "Problemer med penis"

https://www.dr.dk/lyd/p1/laegens-bord-podcast


https://www.dr.dk/lyd/p1/laegens-bord-podcast/laegens-bord-18