Sclerose

SCLEROSE HOLD

Lokalitet: Salen eller Styrkerummet


Mandag kl. 11.00 - 12.00  v/Anne-Mette i salen

Onsdag kl. 15.00-16.00 v/Anne-Mette i salen

Fredag kl. 11.00 -12.00 v/Anne-Mette i styrkerummet


Vores sclerose behandling og hold varetages af fysioterapet Anne-Mette Daubjerg, som har mange års erfaring med behandling af mennesker med sclerose både individuelt og på hold. 

Anne-Mette har været på flere sclerose kurser bl.a. på Haslev sclerosehospital og Sclerose Ballroom Fitness ved Elisabeth Dalsgaard. Espergærde Fysioterapi anbefales derfor til sclerose patienter.


Hvis du har sclerose er det vigtigt at træne kondition, styrke, balance, koordinering og dualtasking og det er muligt at få vederlagsfri fysioterapi.


Sclerose rammer vidt forskelligt fra person til person og derfor vil behandlingen blive tilrettelagt og planlagt så det netop passer til dig. På vores hold vil du møde andre med samme sygdom og måske lignende symptomer og en underviser der har stort kendskab til sclerose.


På mandagsholdet er der er mange stående øvelse og du skal derfor kunne komme op og ned fra gulv. Du kan godt deltage hvis du bruger gangredskab, men hvis du primært ønsker siddende øvelser og ikke kan komme op og ned fra gulv anbefaler vi et andet hold. Tal med din fysioterapeut om hvilket hold der passer til dig.


På fredagsholdet trænes der styrke primært i maskiner, hvor alle kan være med.


Onsdagsholdet er Sclerose Ballroom Fitness:

Kort fortalt: pardans uden partner. Et koncept udviklet af Elisabeth Dalsgaard. Vi bliver inspireret af de latinamerikanske danse til rytmer, man kun kan blive glad af. ALLE kan være med - siddende/stående/gående, da der er flere niveauer af de enkelte dansetrin. En dansetime, hvor der er garanti for at få sved på panden, mens vi har det sjovt.


Hvis scleroseholdene ikke lige passer til dig, så er det også muligt at deltage på andre hold. 


Hvis du er ny i klinikken skal du først bestille en individuel tid ved Anne-Mette, hvor du vil blive undersøgt og få en snak om dine udfordringer, behov og ønsker. Sammen vil I lægge et mål og plan og dermed hvilke hold der vil være relevante for dig. Der vil løbende blive fulgt op på hvordan det går, så du får hjælp til at bevare motivationen for fysioterapi og træning.