Erektil dysfunktion

EREKTIL DYSFUNKTION


Erektil Dysfunktion eller rejsningsproblemer, som det hedder i daglig tale er en almindelig problemstilling som bliver mere almindelig med stigende alder. På baggrund af studier i USA og Europa anslås det at ca. en tredjedel til halvdelen af alle mænd over 40 år oplever rejsningsbesvær. Mænd med denne tilstand vil have problemer med at opnå og/eller opretholde en rejsning fast nok til at kunne gennemføre et samleje, selvom de er seksuelt stimulerede. Dette har som oftest en væsentlig effekt på deres livskvalitet samt parforhold.


Mange gange er ED et resultat af underliggende vaskulære problematikker, dvs. utilstrækkelig blodtilførsel og gennemstrømning, oftest på grund af aldersbetinget åreforkalkning.


Heldigvis er der effektive behandlingsmuligheder. Blandt andet Fokuseret Shockwave som vi tilbyder i Espergærde Fysioterapi. Behandlingen er fuldstændig fri for brug af medikamenter og er et komplet non-invasivt forløb. Selve behandlingen er smertefri og med dokumenteret effekt på mange patienter allerede efter et par uger.


Årsager og behandlingsmuligheder:

Erektil dysfunktion kan have både fysiske og psykiske årsager, og det er naturligvis vigtigt, at du udredes til korrekt behandlings alternativ. En af de absolut mest alment forekommende årsager til ED hos mænd er nedsat blodtilførsel og gennemstrømning af penis. Denne type ED kaldes vaskulær erektil dysfunktion. Mænd med denne tilstand er oftest blevet behandlet medicinsk  med bl.a  Viagra eller lignende medicin, hvilket virker godt for mange. Denne medicin virker ved at øge blodtilførslen til penis, dog kun i forbindelse med indtagelse af medicinen.


I Espergærde Fysioterapi tilbyder vi en ny, ikke medicinsk effektiv behandling mod rejsningsbesvær. Fokuseret shockwave behandling består af lydbølger, som sendes ind i kroppen, hvor de stimulerer dannelsen af nye blodkar, hvilket forbedrer blodtilførelsen til det behandlede område, også på længere sigt.  Når shockwavebehandlingen bruges mod penis, mod rejsningsbesvær, betyder denne øgede blodtilførsel at rejsningsevnen kan forbedres.


Brugen af  shockwave mod rejsningsbesvær er stadig ny, men i hastig fremgang, og tilbydes allerede på flere store universitetshospitaler som Odense og Ålborg, særligt til diabetespatienter. Ålborg universitetshospital angiver at 2 ud af 3 mænd oplever effekt, og undersøgelser viser en god effekt, som dog i nogle tilfælde aftager over tid.


Espergærde Fysioterapi har mangeårig erfaring med shocwavebehandling til behandling af sene- og muskelskader. Vi kan nu også tilbyde behandling  mod rejsningsbesvær, da vi har anskaffet os et nyt og mere avanceret shockwaveapparat.


Praktisk:

Behandlingen kræver at der er en vis rejsningsfunktion i forvejen. For at opnå bedst effekt skal behandlingen foretages ca. 5 gange med  maks. 1 uges mellemrum, og foregår ved at behandleren bruger et instrument kaldet et ”lydhoved”, som holdes mod penisskaftet og sender lydbølger ind i vævet, hvilket kan høres som en tikkende lyd.

Behandlingen er smertefri, uden kendte komplikationer og kan, ved behov, godt gentages.


Forundersøgelse koster 500,- og behandlingen koster 900,- pr. gang

Du er velkommen til at kontakte Espergærde Fysioterapi hvis du ønsker mere information på info@efys.dk eller telefon 49134564.